Är ED Oundvikligt?

För vissa män, ökar erektil dysunktion (ED) med åldern.

Är ED Oundvikligt?

För vissa män, ökar erektil dysunktion (ED) med åldern. Men det betyder inte att det alltid är åldersrelaterat, att alla män kommer få ED, eller att de som får det kommer att ha det för evigt.

Faktum är att det Nationella Hälsoinstitutet rapporterar att det bara är 4% av män i 50-årsåldern och 17% av män i 60-årsåldern som inte kan få erektion över huvudtaget - och de flesta av de fallen har inget att göra med åldrandet.

Det finns en hel del faktorer som både går att kontrollera och behandla som kan påverka en mans förmåga att få och behålla en erektion: övervikt, lågt testosteron, diabetes, sömnapné, högt blodtryck och högt kolesterol kan alla spela en roll i ED. Att röka, dricka för mycket alkohol, ångest, depression och stress kan också spela roll för erektionsproblem.

Andra problem, som Parkinsons, multipel skleros, hjärtsjukdom och förstorad prostata kan också påverka erektioner.

Om du tar några mediciner, prata med din läkare för att ta reda på om det kan vara dessa som orsakar impotens. De vanligaste medicinerna som kan orsaka ED inkluderar antidepressiva, medicin mot högt blodtryck, antihistaminer, hormonterapi och kalciumkanalblockerare.